Шампоан DERMOSEL 250 ml

Рейтинг: 5.00/5 (1 гласували)

Шампоан, специално предназначен за лечение на Себорея. Съдържа МСМ /метилсулфонилметан/ като източник на органична сяра, с кератолитична и кератопластична активност, омекотява прекомерно кератизираните тъкани и по този начин позволява елиминирането им. Регулира също мастните жлези, намалявайки микроекологичните условия, благоприятстващи развитието на дрожди и гъбички, поради което е много ефективен срещу вторични инфекции на Malassezia. Освен това, той благоприятства отстраняването на фоликулите, като по този начин помага да се елиминират бактериите (идеални като адювант в противоинфекциозното лечение).
Шампоан Dermosel съдържа и Salix alba - естествено вещество, известно от години, чиито кератопластични свойства спомагат за възстановяване на епидермиса и подсилване свойствата на MSM. Освен това, Salix alba има мощен обезмасляващ и антипуритичен ефект, което означава, че действа като регулатор на маслеността на кожата, благоприятства регенерирането на роговия слой и нормализира дефектната
кератинизация.

Приложение: Намокрете животното с топла вода. Нанесете шампоан по гърба и разнесете по цялата козина. Оставете да подейства 5 мин. след което изплакнете с топла вода и изсушете.
Честотата на измиване ще бъде препоръчана от ветеринарния лекар.

Други продукти от тази категория:

Copyright © VetLab Bulgaria 2018