Бърз тест за откриване на Лаймска болест в кърлеж FASTest® BOR in TICK

Рейтинг: 5.00/5 (1 гласували)

Борелиите живеят в чревния тракт на кърлежите и се предават на животни и хора чрез ухапванеот кърлеж. Около 12 часа след ухапванеборелиите, намиращи се в червата на кърлежа, се прехвърлят чрез слюнчените жлези на кърлежа в раната от ухапването. Пикът на предаване на Borrelia е около 72 часа.
Поради дългото инкубационно време, симптоми като треска, различна куцота, лимфаденопатия, възпаление на мускулите и ставите се появяват не по-рано от седмици или месеци след ухапванеот кърлеж. Първият и характерен симптом на борелиозата при хората екръговозачервяване (Erythema migrans), се среща рядко при животните.
Освен това често се пренебрегва поради козината.
Диагнозата и терапията на борелиозата при животните често са много трудни поради дългите инкубационни времена, продължителните лабораторни изследвания, както и често неблагоприятния процес на оздравяване. Поради това ранната диагностика на смучещия кърлеж е много важна. Досега директното откриване на Borrelia в кърлежа беше възможно само с отнемащ време и скъп тест чрез PCR в лаборатория.
Използвайки FASTest® BOR in TICK,потенциалните антигени на Borrelia в кърлежите могат да бъдат открити бързо, лесно и надеждно на място.

Производител: Megacor, Австрия

Други продукти от тази категория:

Copyright © VetLab Bulgaria 2018