Витаминен комплекс Apicomplex – 120 гр.

Рейтинг: 5.00/5 (3 гласували)

Apicomplex е витаминен комплекс за пчели, биостимулатор, който се предлага под формата на водоразтворим жълто-оранжев прах.
Състав: Витамини: В1, В2, В6, В12, Н, С, РР, калциев пантотенат.
Витамин В1(тиамин) – 5000 мг
Витамин В2(рибофлавин) – 10000 мг
Витамин В6(пиридоксин) – 5000 мг
Витамин В12(кобаломин) – 50 мг
Витамин Н(биотин) – 20 мг
Витамин С(аскорбинова киселина) – 15000 мг
Витамин РР(ниацин) – 20000 мг
Калциев пантотенат – 15000 мг
Ексципиенти ad – 1000 гр
Действие: Витамините в състава на Apicomplex са важни растежни фактори, влизащи в ензимите, които играят основна роля във функциите на тялото на пчелата. Участват пряко в метаболизма на въглехидратите, липидите и протеините, имащи значение за синтеза на хемолимфа, подхранването на нервната система, овогенезата (стимулира яйцеснасянето) и образуването на мастното тяло при зимуващите пчели.

Препоръки: Препоръчва се, когато приемът на витамини в природата е нисък (ранна пролет и есен, липса на паша и прием на качествен прашец), интоксикация, храносмилателни разстройства, като помощно средство при инфекциозни и паразитни състояния и по време на периоди от активния сезон без естествена паша.
Противопоказания:
Не се прилага през производствения период
Дозировка и начин на приложение:
В течна храна (сироп): 1 гр. / литър сироп.
В твърда храна (питки): 2 гр. / 1 кг твърда храна.
Отбелязваме, че опаковката съдържа мерителна лъжичка от пластмаса :4 гр. Apicomplex представлява съдържанието на една мерителна лъжичка без връх, за 4 литра сироп или 2 кг твърда храна. Прилагането се продължава до пълното изчезване на симптомите или до постигане на желания ефект в пчелното семейство.
Препоръки относно правилното прилагане:
Да не се превишава препоръчителната доза, за да нямаме нежелани ефекти или интоксикация.
Специални предпазни мерки при съхранение:
Да се съхранява под 25 ° C в оригиналната, плътно запечатана опаковка. Защитете от прякото действие на слънчевата светлина. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Други продукти от тази категория:

Copyright © VetLab Bulgaria 2018