ImmunoComb Parvo and Distemper IgM

Не е оценяван

ImmunoComb Parvo иDistemper тест за IgM и IgG - защо бих предпочел един тест вместо другия и кога?

След инфекция с Parvo или Distemper, IgM антителасе появяват преди IgG антитела и ImmunoComb CDV / CPV IgM комплекта открива антитела, след като започнат да се появяват. Това е от ден 7 до 20 след излагане;

ImmunoComb VacciCheck® CDV / CPV / ICH IgG тест открива антитела от 14-ия ден след излагане. Освен това, значителните нива на IgM на антитела се появяват само след първоначалното излагане на болестта, независимо дали е от инфекция или ваксинация.

Кога трябва да избера IgM теста?

Тестовете заIgM са полезни, когато съществуват клинични симптоми, при съмнение за ранен стадий на заболяването и при съмнение за поява на заболяване за първи път. Ако е необходимо да потвърдите предишно излагане на заболяване чрез имунологичен тест, това е предпочитаният тест.

Кога трябва да избера IgG теста?

  • Когато животнотоима клинични признаци на заболяване, с известна предишно излаганеили ваксинация и искате да потвърдите заболяването чрез тест. Следователно само IgG ще може да определи нивата на антителата, тъй като IgM не би присъствал в клинично значими количества. Това е особено вярно при по-напредналите стадии на заболяването.
  • Когато искате да определите пред-ваксинационния статус . Това може да се случи в случай на куче без предишна ваксинация или е било ваксинирано в миналото и сега може да има недостатъчно ниво на антитела. Освен това за кученцата тестът IgG може да определи точно кога нивата на майчините антитела са намалели до достатъчно ниво, така че майчините антитела да не пречат на първоначалната ваксинация.
  • Когато искате да потвърдите имунитета след ваксинация. Тази процедура е полезна за определяне на ефективността на ваксинацията и за подпомагане на идентифицирането на случаи на неуспех да се установи имунен отговор поради състояния на имунодефицит. За кученцата е очевидно важно да се провери в края на бустерите (две седмици след последния удар), ако нивото на имунитет се е развило според очакванията.

Други продукти от тази категория:

Copyright © VetLab Bulgaria 2018